Lees meer van redactie tradingpit citi nieuws

DAX blijft volop opwaarts gericht.

Intro:

Het advies voor de korte termijn van de FRANKF.-Xetra Dax is Positief. De slotstand van Dinsdag op EUR 7079 was identiek aan de vorige handelssessie. De stijging van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 0.3%.

Volledige analyse:

Het advies voor de kortetermijn van de FRANKF.-Xetra Dax is Positief. De slotstand van Dinsdag op EUR 7079 was identiek aan de vorige handelssessie. De stijging van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 0.3%.
Het huidige positieve advies werd geïnitieerd door de duidelijke uitbraak boven EUR 5640.
Het technisch beeld van de FRANKF.-Xetra Dax is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio februari 2012 op EUR 6948 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht.

Positief signaal:
-De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 80. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.

De indicatoren voor de korte termijn van de FRANKF.-Xetra Dax wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD>0, Stochastics>50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt).

Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend.

Met een RXL Rapportcijfer van 5.6 scoort de FRANKF.-Xetra Dax iets beter dan een gemiddeld fonds , maar zwakker dan de iShares MSCI World.

Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 27 maart 2012.Voor een overzicht van de Speeders van Citi: Klik hier