Lees meer van redactie tradingpit citi nieuws

Aegon staat er technisch prima voor

Intro:

Het advies voor de kortetermijn van Aegon is Positief. Met een daling van -0.2% werd donderdag een slotkoers van EUR 3.729 bereikt.

Volledige analyse:

Het advies voor de kortetermijn van Aegon is Positief. Met een daling van -0.2% werd donderdag een slotkoers van EUR 3.729 bereikt. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met -4.8% gedaald.
Het huidige positieve advies werd geïnitieerd door de duidelijke uitbraak boven EUR 3.732.
De koerstop op EUR 3.732 wordt na de eerdere doorbraak momenteel weer getest, ondanks het matige momentum van de laatste tijd blijft een voortzetting van de opwaartse trend en een verbetering van het recente hoogtepunt op EUR 3.919 aannemelijk.

De indicatoren voor de korte termijn van Aegon wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD>0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt).

Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend.

Met een RXL Rapportcijfer van 4.9 scoort Aegon gelijk aan een gemiddeld fonds en ook min of meer gelijk aan de AEX-index.

Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 16 februari 2012.Voor een overzicht van de Speeders van Citi: Klik hier