RSS Lees meer van Koen Hoefgeest

Wanneer komt de #CRASH?

Intro:

De Kondratieff-crash. Het scheelt maar één letter met de KoEndratieff-crash. Een flauwe grap. What's in a name. Wat kOEN vroeger KON kan kOEN niet meer. Volgens sommigen nooit gekund. Loser! Timing is everything.

Volledige analyse:


Cycli met een spreiding van drie Standaard Deviaties en Centrale Banken die zich in de 'Liquidity Trap' hebben gewurmd, al stoeiend met de Zero Lower Bound de markten volpompend met 'funny munni' in de ijdele hoop dat het sprookjesachtige 'wealth effect' tot de economische revolte zal leiden waardoor de crisis achterwege kan worden gelaten. Dat gaat niet werken. Dat weten wij, en dat weten zij ook.

Het ophogen van the Money Base a.k.a. High Powered Money heeft als enige effect dat de eXcess Liquiditeiten de banken om de enkels klotst wat zich manifesteert in een opgeblazen bubble in de aandelenmarkten die bezig zijn met de eind-hype geholpen door de lang verwachte en inmiddels gearriveerde 'Great Rotation'. Uit obligaties in aandelen. Gewoon blind, omdat er niets anders meer over is. Zoals The Iron Lady Margaret Thatcher het omschreef:

"there is no alternative". TINA!Huizen die kraken in hun gammele voegen, spaarboekjes renderen een negatief reëel rendement, pensioenfondsen kunnen niet meer compounden op hun interesten en korten de leden bij het middel, goud en zilver zijn al aan het crashen en vallen terug naar af.

Wat kan je nog doen met je poen? Koop een nieuwe auto! Zo'n zuinige die niet vooruit te branden is. Liefst een hybride, die van Mark Rutte, fiscaal vriendelijk, dat dan weer wel. Als Lulletje Rozenwater rondtuffen op de ventweg en je leven naast je op de snelweg aan je voorbij zien flitsen. Het is geen gok, het is een zekerheid. De toekomst ziet er schitterend en rooskleurig uit. Zet je zonnebril op voor het je verblindt.

Bubbles klappen namelijk. Altijd en zonder uitzondering. Zonder enige uitzondering. En deze bubble staat al tijden op klappen. De kans van Uw leven. De Crash der Crashes, Moeder Aller Crashes, je maakt haar maar 1x mee in je leven, en ze komt eraan. Wanneer? Not Yet.Dat weet alleen GOD Almachtig. Vader die in de Hemel zijt. En kOEN, die denkt dat hij GOD is. Maar wij hebben wel aanknopingspunten om onze kansen te vergroten. Je zal een paar keer moeten inzetten, vele malen je broek moeten scheuren omdat je paard in het zicht van de finish zich al kreupel heeft gestruikeld, maar eens zal de dag der dagen daar zijn. De dag die je wist dat komen zou. En daar sta je dan. Klaar voor, met je tas vol DAX en AEX putopties. Half-om-half, als gehakt.

Opties zijn het enige instrument waarmee je kan compounden (hefboom bouwen) zoals je met geen ander derivaat kan doen, and nothing can beat compounding in finance. kOENie Lotto Miljonairs is GO! Maar nu nog niet. Want de AEX-index crasht niet zonder DSM. In Limburg gaat alles trager en dat deel moet ook mee de berg af. Zonder Limburg vertrekt de stoet niet naar het zuiden.Topvorming op hoog niveau heeft tijd nodig. Gezien het recente All Time High van DSM gaat het nog vrij zeker een aantal maanden duren alvorens de scherpe punt van de pijnlijke pijl in de luchtbel wordt gepriemd.

Net als de zomer van 2007 op hoog niveau consolideren. De nagel aan de doodskist van de optiepremie longtrader, tenzij deze alle bewegingen kan timen. Maar dat licht moet nog worden geboren of is al gedoofd. Houd de hand voorlopig dus op de knip. Het is nog niet zover.De Dow Jones Industrials is bijna bij het koersdoel van de E-golf binnen de A-B-C-D-E 'Toeter' aanbeland, het lange termijn 'broadening toppattern'. De grootsheid van dit patroon doet vermoeden dat er een wel hele akelige crisis op stapel staat. De Moeder aller Crises.

Wij weten dat de markt altijd gelijk heeft, en zij weten het ook. Wij zijn er blij mee, en zij willen ze het niet weten, want iedereen met een hypotheek is failliet, pensioenen zullen tot de grond toe worden afgebroken en werken is voor de dommen die hun ruggen krommen. Ow, was ik maar dom. Werkloosheidpercentages naar Griekse maatstaven in Cyprus aan de Noordzee. Daar sta je dan met je witte onderbroekje an om mamma te huilen.


Wij hebben dan een tas vol putopties. TIEN keer doorgerold, volgens de methode van stomme kOENie. Die als een stilstaande klok twee keer per dag precies raak slaat. Liever twee keer raak, dan nooit. A Once in a Lifetime opportunity. Did iT before, Will do iT again. Alleen dit keer nog groter dan ooit tevoren en ook voor het laatst. You'll see.

Tot het einde van het jaar. Have a very nice Holiday. CU in the Winter-time. De mooiste tijd van jouw leven, niet het hunne.- Het is niet normaal meer, het is abnormaal, het is gewoon niet te g'leuven! -


Houdoe, hoi-hoi en da-da.Informatie over de analist

Analist:
Koen Hoefgeest

Meer informatie:
Klik om te openen

Pagina Printen:
Pagina afdrukken...

Laatste 5 visie's:
2 oktober 2013 (12:44)
19 juli 2013 (18:34)
20 februari 2013 (21:06)
9 februari 2013 (18:05)
12 april 2012 (23:58)

Disclaimer:
"Rien ne va plus, het geld in niet meer van U nu" -- Koen Hoefgeest heeft altijd zelf prive dan wel zakelijk een positie in de aanbevolen entiteiten.