Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Elliott Index

Geplaatst: 22-9-2014 om 20:53


416 belangrijke steun!

Geachte beleggers,

De afgelopen week stond hoofdzakelijk in het teken van het rentebesluit van de FED en het referendum in Schotland. De markt was licht afwachtend bij de start van de nieuwe handelsweek. Er waren uiteraard wel cijfers maar het wachten was toch op de uitkomst op woensdag (FED) en het referendum (vrijdag). De OESO waarschuwde voor een teleurstellende economische groei in 2014 en 2015. Dit had met name te maken met het conflict in de Oekraïne en het Midden-Oosten waarvan de gevolgen lastig in te schatten zijn. De eurozone werd daarbij apart genoemd: immers door de zeer lage inflatieniveaus die een rem kunnen zetten op de werkgelegenheid en daaraan gekoppeld het risico van deflatie. De ZEW-index, die het vertrouwen onder financieel analisten in de Duitse economie meet, daalde intussen minder dan verwacht. De inflatie uit de eurozone kwam overeen met de verwachtingen. Uit Amerika kwam het bericht dat de industriële productie over augustus onverwacht was gedaald. Daarnaast werd de groei over juli na herziening verminderd. De wekelijkse hypotheekaanvragen lieten een stijging zien. De kerninflatie over augustus steeg niet terwijl er rekening was gehouden met een stijging van 0,2%. De FED wist woensdag te melden dat de bandbreedte van de rente ongewijzigd blijft en bouwde zoals verwacht het QE-programma verder af. Waar de markt op zat te wachten was de toezegging dat er een 'aanzienlijke periode' zit tussen het afronden van QE en de eerste renteverhoging. Vrijdag bleek al snel dat de Schotten gewoon bij het Verenigd Koninkrijk zouden blijven en dat zorgde voor optimisme op de beurs. De index brak door de weerstand rond 423 en lijkt daarmee uitgebroken zijn. Voor de komende week staan de G-20 in Australië en de huizenverkopen in de VS op de rol. Daarnaast komen er een reeks inkoopmanagersindices uit het eurogebied, de VS en Japan uit. Tevens komt de Duitse Ifo-index over september naar buiten. De handelsweek wordt vrijdag afgesloten met de derde en definitieve raming van de groei van de Amerikaanse economie over het tweede kwartaal.

Vrijdag brak de AEX boven het oude high op 422.7. Gedurende de handelsdag werd deze zone nogmaals getest alvorens en de AEX lijkt hiermee uitgebroken te zijn. Er is nu ruimte richting de 430 zone, al is een terugtest van de oude weerstand (wordt nu steun) goed mogelijk. We richten ons dus op hogere koersen mits de 416 blijft liggen als steun. Deze zone is in de afgelopen weken meerdere malen getest en is relevant voor het voorkomen van verdere verzwakking richting 409 en daaronder de 403.


Team IndexAnalist

Bovenstaande visie is gebaseerd op technische analyse en betreft algemene informatie. Deze informatie is echter niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Specifieke informatie en koersdoelen zijn uitsluitend bestemd voor onze leden.
 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: S. Stienstra
Prijs: € 30 per maand
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
22/9 416 belangrijke steun! 01/9 Sell in May……back in September? 04/8 Doorbraak.... 07/7 Afgeketst... 30/6 Draaien en wringen....