Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Elliott Index

Geplaatst: 8-10-2014 om 14:50


Uptrend onder druk!

Geachte beleggers,

De AEX werd in de afgelopen handelsweek flink door elkaar geschud. Cijfers uit Europa en geopolitieke spanning in Hongkong zorgde voor nerveuze beurzen. De inflatie in Duitsland bleef stabiel, terwijl op een daling was gerekend. Wel vielen de detailhandelscijfers flink mee. Uit Frankrijk kwamen redelijke cijfers over de consumentenbestedingen. In de Eurozone daalde het consumentenvertrouwen over september conform verwachting. Wel wezen de stijging van de consumentenprijzen (0,3%) er op dat het nog niet echt opschiet met de inflatie. De druk op Draghi werd daarmee verder opgevoerd. In de VS vielen de aanstaande huizenverkopen tegen maar stegen de huizenprijzen wel. De bouwuitgaven daalden echter onverwachts. Daarnaast viel de inkoopmanagersindex van Chicago tegen.
Donderdag was het de beurt aan Mario Draghi. Het belangrijkste rentetarief bleef staan op 0,05%, de depositorente op -0,2% en de marginale beleningsrente op 0,30%. Er werden verder geen additionele maatregelen aangekondigd. Dit vonden beleggers niet leuk en de AEX daalde dan ook met 2,5%. Het werkloosheidcijfer op vrijdag liet wel iets moois zien: de werkloosheid daalde naar 5,9% terwijl gerekend was op 6,1% en er kwamen 248.000 banen bij waar rekening gehouden werd met 215.000. Mooie cijfers, waarmee andermaal wordt aangetoond dat de Amerikaanse economie aan kracht wint waar de Europese economie nog een lange weg te gaan heeft.

Vandaag kwam de 403 onder zware druk te liggen maar aangezien we hier te maken hebben met een forse steun zagen we rebound van de AEX. Doordat deze AEX vorige week onder de 416 wist te koersen en gisteren onder de 409 heeft de positieve middellange termijn behoorlijk wat schade opgelopen. Indien de 403 en daaronder de 398 bezwijken dan krijgen we te maken met een negatieve trend en ontstaat er een flinke ruimte richting de 379.


Team IndexAnalist
 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: S. Stienstra
Prijs: € 30 per maand
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
08/10 Uptrend onder druk! 22/9 416 belangrijke steun! 01/9 Sell in May……back in September? 04/8 Doorbraak.... 07/7 Afgeketst...