Dagcommentaren
 - DailyRunner
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - HeyDay Trading
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Elliott Index

Geplaatst: 6-1-2015 om 21:20


Volatiliteit ten top

Geachte beleggers,

Blikken we nog even kort terug op het handelsjaar 2014 dan kunnen we zeggen dat het een bewogen handelsjaar was. Oekraïne en Rusland, de internationale ramp met de MH17, deflatiezorgen, een stagnerende wereldeconomie en als klap op de vuurpijl, aan het einde van het jaar een fors dalende olieprijs. Dat laatste zal in 2015 ook nog invloed uitoefenen op de wereldwijde beurzen. Per saldo bewoog de AEX 65,16 punten, kende een high van 432 (4 december) en een low van 366,84 (16 oktober). Er werd een jaarwinst van 22 punten oftewel 5,65% gerealiseerd.

Kijken we naar het technische plaatje dan zien we dat de AEX driemaal het LT trendkanaal neerwaarts heeft doorbroken. Daarbij was de breuk in oktober het meest heftig en het meest diep. De bovenzijde van het kanaal leek elke keer prima gerespecteerd te worden. De dalingen waren over het algemeen fel en heftig en bezorgden beleggers hoofdzorgen.

De volatiliteit nam als gevolg van deze wilde uitslagen ook fors toe: van ongeveer 15 naar ruim 20 aan het einde van het jaar. Het lijkt er op dat we deze relatief hoge waarden nog wel even zullen houden: de onzekerheid rond de wereldeconomie en de macht die overheid en ECB werkelijk hebben om dit te beteugelen moeten beleggers nog overtuigen in 2015.

We maken ons dan ook op voor een volatiel jaar, waarbij timing belangrijk zal zijn. Door deze hoge volatiliteit is het schrijven van optie posities zeer interessant. Immers, door de hoge volatiliteit zijn de te ontvangen premies ook hoger.

Wij zijn er klaar voor!

Team IndexAnalist - SystemTraders
 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: S. Stienstra
Prijs: € 30 per maand
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
06/1 Volatiliteit ten top 24/12 Opvullen gap... 01/12 Strijd rond de jaartop 01/12 Strijd rond de jaartop 18/11 Doorbraak?