Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Kenneth van der Vlugt
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 - TST
 - WaveForecaster
 


Lammert Doddema

Geplaatst: 16-4-2014 om 21:12


AEX 1 ding is zeker de trend is UP!

Goeden avond,

AEX 1 ding is zeker de trend is UP!

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index heeft sinds de top rond 409 in januari opnieuw op 4 april deze top bereikt. Een uitbraak bleef uit, integendeel we gingen vanaf toen flink onderuit. Met -4,2% daalde de AEX, de NASDAQ Composite daalde zelfs -9,7%, de S&P 500 daalde -4,4% en de DOW JONES -3,7%. Vooral de momentum aandelen kregen in New York forse tikken!

Weerstand 409 blijft als een "Zwaard van Damocles" boven de markt hangen. Eerst bij een doorbraak krijgt deze korte, middellange en lange termijn opwaartse trend een vervolg. Eerste koersdoel is dan 417 tevens ook een flinke weerstand want dat waren de toppen van augustus en september 2008!

Komt er nieuwe steun rond 390? Deze steun is namelijk nog niet definitief. Eerste definitieve steun ligt namelijk rond 380 namelijk de bodems van februari en maart dit jaar. Een doorbraak hieronder geeft eerste koersdoel aan van rond de 375 namelijk de bodem van december 2013.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts is zowel voor de korte, middellange en lange termijn nog steeds intact. Er is namelijk sprake van hogere bodems en toppen voor alle drie termijnen. Hieronder 3 grafieken van de lange termijn (maandgrafiek) middellange termijn (weekgrafiek) en korte termijn (daggrafiek). De steunzone 380 / 375 blijft zeer cruciaal. Hieronder een trendommekeer?

AEX index (daggrafiek)
 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Belangrijke niveaus: weerstand 409 - steun 390? 380 / 375 / 366

AEX index (weekgrafiek)
 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

De koers van de AEX noteert boven het 40 weeks gemiddelde indiceert een opwaartse trend!

AEX index (maandgrafiek)
 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

De AEX noteert boven de Trend Meter en er is sprake van hogere bodems en toppen!

Eindconclusie: De trend is volgens hogere bodems & toppen opwaarts mits het tegendeel wordt bewezen. Dat is nu nog niet aan de orde, maar zodra de koers onder 475 komt en tevens blijft is er grote kans van een trendommekeer en zal er waarschijnlijk een neerwaartse trend worden ingezet.

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees.


Traderswinkel USA Momentum forse dalingen, nu kopen? - klik voor info!


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.
www.tips2trade.com

...

 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: Lammert Doddema
Prijs: € 20,-- (per maand)
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
16/4 AEX 1 ding is zeker de trend is UP! 09/4 AEX de 417 kan weer uit de ijskast? 31/3 AEX doorbreekt 1e weerstand en nu? 26/3 AEX in herstel, maar nog flinke h� 14/3 AEX de 417 kan eerst in de ijskas�