Dagcommentaren
 - DailyRunner
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - HeyDay Trading
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Lammert Doddema

Geplaatst: 4-10-2015 om 11:35


MSCI World Index, trend en steun doorbraak & vervolg BEAR markt?

Goedemorgen,

MSCI World Index, trend en steun doorbraak & vervolg BEAR markt?

Twee weken terug is deze Wereld index door de opwaartse trendlijn gebroken en afgelopen week ook door de steun op 1592. Hierdoor kan nu een koersdoel worden berekend van 1350, dat is nog een daling van bijna 15%?

De MSCI World index is een wereldwijde aandelenindex samengesteld uit 1645 aandelen uit 23 ontwikkelde landen. De USA 55%, UK 8% & Japan 8% zijn de sterkst vertegenwoordigde landen.

September statistisch één van de slechtste maanden van het jaar heeft dat ook dit jaar weer bewezen bij deze index. Door de "hammer candlestick" patroon is er een grote kans dat we de komende tijd een opleving krijgen. Dit patroon is bij een downtrend namelijk een bullish teken en geeft meestal een "voorlopige" bodem aan.

MSCI World index weekgrafiek
 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Belangrijke niveaus: weerstand 1811 - steun 1592

Beurs analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting een index zou kunnen gaan. Als de markten er anders overdenken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. De bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees ook u kunt automatisch mee handelen.


Weerstand 1811 de alltime high van 22 mei 2015. Een slotkoers hierboven is het definitieve signaal van de hervatting van een BULL markt. Maar zover is het nog niet, tussentijds moet eerst nog het 40 weeks gemiddelde nu 1733 worden overwonnen.

Steun 1592 de bodem van oktober 2014 is afgelopen week doorbroken en er onder gesloten. Maar hier is wel een "hammer candlestick" patroon gevormd. Een doorbraak onder dit patroon nu 1550 is een krachtig verkoopsignaal richting koersdoel 1350.


Conclusie: Evenals alle indices is ook de MSCI World Index sterk neerwaarts gericht. Komende periode is er zoals hierboven omschreven grote kans voor een opleving. Belangrijk is tot hoever gaat deze opleving, maar nog belangrijker hoever gaat de daarop volgende daling. Blijft de nieuwe daling boven de bodem van de "hammer candlestick" patroon 1550 dan zou de BEAR markt voorbij kunnen zijn. Daling onder 1550 zou een vervolg betekenen richting koersdoel 1350! Die het weet die mag het zeggen, ik ben geen Goeroe! Maar de markten zullen het ons uiteindelijk laten zien!


* Gehele dag opening indicaties, korte termijn analyses en grafieken via:
Facebook | Twitter | LinkedIn

Komen er weer nieuwe koopsignalen na de dalingen?

Ga ook automatisch mee handelen, er komen altijd nieuwe koopsignalen!

* UMA - USA Momentum Aandelen - gemiddeld tot hoog risico, hoogste rendement!

* ULTA - USA Lange Termijn Aandelen - gemiddeld risico, een hoge rendementen!

* ELTA - EUR Lange Termijn Aandelen - lage risico, boven gemiddeld rendement!


Bij UMA en ULTA heeft men USD valuta risico, daarom koop / verkoop ik altijd direct mijn USD cash positie. Helaas kan dit niet automatisch en moet men dat dus zelf doen.

Heeft u nog vragen? Aarzel niet bel of e-mail mij!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema
Tips2Trade


T:  +31(0) 610-588668
M: lammert @ tips2trade.com
W: Tips2Trade | USA Momentum

 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: Lammert Doddema
Prijs: € 30,-- (per maand)
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
04/10 MSCI World Index, trend en steun � 30/9 DOW JONES dubbele bodem in de maa� 23/9 S&P 500 breekt uit vlag / wig pat� 22/9 AEX test bodem 420 bij doorbraak � 14/9 AEX een vlag patroon? Dan koersdo�