Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Lammert Doddema

Geplaatst: 23-9-2014 om 16:03


AEX hangt half vlaggenstok, stijgen of dalen?

Goedemiddag,

AEX hangt half vlaggenstok, stijgen of dalen?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index technisch koopsignaal boven de 420. Maar de vlag hangt half vlaggenstok, normaliter had de stijging direct een vervolg moeten krijgen. Niet dat dit alsnog kan, maar in de OBOS indicator hebben we een negatieve divergentie met de toppen in de AEX index. Meestal is dat een betrouwbaar ommekeer signaal.

Weerstand 420 is opnieuw weerstand, ondanks een geldige doorbraak en koopsignaal drukken de gebeurtenissen in de wereld de AEX weer naar beneden. Daarnaast een negatieve divergentie, d.w.z. dat de toppen in de AEX van 22 september hoger is als 5 september, maar de toppen in de OBOS indicator onderin de grafiek hieronder laat een lagere top zien.

Steun blijft 409 voor de korte termijn. Bij een doorbraak onder deze voormalige weerstand vervalt het hele vlag patroon (flag pattern). Verdere dalingen zijn dan zeer waarschijnlijk. Een 50% correctie met de berekening: (420-(420-390)) = 405 is dan het volgende steun niveau.

Conclusie: "The Trend is your Friend" opwaarts, heeft "nog" geen versnelling gekregen. In plaats daarvan dus een negatieve divergentie wat dus niet positief voor de korte termijn normaliter is. Dit is dan voor de ultrakorte termijn visie. Gaat de AEX binnen 2 werk weken boven de 424 uitbreken dan kunnen we alsnog de versnelling krijgen. Zoniet dan zou de AEX richting 409 kunnen dalen.

Gaan we nu naar 450 of naar 390 zie ik u al denken! De beurs zal zelf bepalen welke richting die kiest en aan de hand daarvan kunnen we dus posities innemen, posities sluiten of helemaal niets doen.

AEX index
 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Belangrijke niveaus: weerstand 420 / 496 - steun 409 / 390

Beurs commentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting de index zou kunnen gaan. Bovenstaande informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees.

Vanaf 1 oktober ULTA - USA Lange Termijn Aandelen portefeuille bij Traderswinkel!


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.
www.tips2trade.com
---

 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: Lammert Doddema
Prijs: € 30,-- (per maand)
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
23/9 AEX hangt half vlaggenstok, stijg� 15/9 AEX vorming van vlagpatroon, bij � 09/9 AEX technisch sterk koopsignaal, � 29/8 AEX grote opwaartse rally in zicht? 21/8 AEX nieuwe lagere top, nieuwe dal�