Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Kenneth van der Vlugt
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 - TST
 - WaveForecaster
 


Michael Ahrens

Geplaatst: 10-7-2014 om 10:40


Trading dag update 10 juli 2014

Goede morgen traders,

Door gebrek aan tijd is er niet veel gelegenheid om vaker dan 1 keer in de week de blog de updaten, maar ik wil vandaag toch even kort wijzen op de toenemende signalen dat ik een top dichterbij zie komen, gevolgd door de eerste grotere correctiegolf.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Russel 2000 index

De bovenstaande chart is van de Russel 2000, de Amerikaanse small cap index. Goed te zien is dat er sprake is van een dubbele top. Terwijl de Dow, de S&P en de Nasdaq dus hogere toppen hebben gezet, blijkt de bredere beurs achter te blijven. Deze dubbele top (feitelijk een korte poging om uit te breken die mislukte) gaat gepaard met een negatieve divergentie in de 14 weeks RSI. Ik voorzie een test van de eerstvolgende steun rond 1080.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

CAC 40 futures 420 min chart

De volgende chart is van de Franse CAC40 futures. Daar kun je als trader prima op handelen, mooie patronen,. Zie hier hoe de langere trend al dalend is. Terwijl de Dax en de AEX nieuwe highs hebben getest, zagen we hier al een lagere top, gevolgd door een inzettende dalende trend. Op 4 juli ontstond daarbij een prachtig shortsignaal, helemaal uit het boekje. Kortom, er zijn dus diverse indices die al aangeven dat een top is gezet. Dat er altijd indices zijn die dan doorstijgen is normaal. Pas als deze breken, dan begint de grotere daling, maar als trader kun je juist voor die tijd al in de zwakkere broeders richting kiezen.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

S&P futures dagchart

Nog even afsluiten met de dagchart in de S&P futures. Het lijkt er sterk op dat de dagcyclus nog niet ten einde is en we dus op lagere niveaus een bodem zoeken. Voor vandaag blijf ik daarom short gericht..Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3160, tweede steun 3100, eerste weerstand 3240, tweede weerstand 3320;

Dax future: eerste steun 9750, tweede steun 9650, eerste weerstand 9900, tweede weerstand 10050;

Bund future: eerste steun 147.20, tweede steun 146.20, eerste weerstand - tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).
 
Informatie  


Website: http://www.cyclustrader.nl
Analist: Michael Ahrens
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
10/7 Trading dag update 10 juli 2014 03/7 Trading dag update 3 juli 2014 26/6 Trading dag update 26 juni 2014 19/6 Trading dag update 19 juni 2014 06/6 Trading dag update 6 juni 2014