Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Kenneth van der Vlugt
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 - TST
 - WaveForecaster
 


Michael Ahrens

Geplaatst: 11-9-2014 om 09:38


Trading dag update 11 september 2014

Goedemorgen traders,

Vandaag, 13 jaar geleden, u weet wel wat er toen gebeurde. Ik was toen op vakantie in Thailand en zag het op de tv. Meteen na kantoor bellen (ik had toen nog mijn eigen vermogensbeheerbedrijf). Een rare situatie was ontstaan. Mijn collega's waren meteen short gegaan in futures en verdienden bakken met geld voor de klanten. Aandelen waren al eerder gehedged, omdat de trend toen al neerwaarts gedraaid was. Vanuit onze taak als vermogensbeheerder hadden we het enige juiste gedaan, namelijk geprofiteerd van de situatie. Toch voelde het niet goed. Toen ik terug was spraken we daarover. De traders vonden dat we aan bloedgeld hadden verdiend, een begrijpelijke gedachte. Toch zie ik dat wat genuanceerder nu. Markten verdisconteren nieuws, goed en slecht nieuws. Als trader proberen wij geld uit de markt te halen, ongeacht de oorzaak van de beweging. Laatst deed ik een mooie shorttrade, op basis van een setup. Bleek de beweging dus later het gevolg te zijn van gevechten in de Oekraïne. Ik bedoel maar. Ik geloof daarom dat we als traders de reden van een beweging los moeten zien van de beweging op zich en de emotie moeten uitschakelen. Dat maakt ons niet minder mens, maar wel een betere trader.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Dax future dagchart

Over tot de charts. De Dax blijkt de beste vriend van traders te zijn, getuige de enorme bewegingen van de laatste weken. 1100 punten daling, gevolgd door 900 punten stijging. In de chart zien we dat de cyclusbodem na een korte daling van slechts twee dagen werd gezet en dat is bullish. Dat past ook in het beeld van een nieuwe weekcyclus, waarvan het begin het meest bullish is. Ik geloof dat de kans reëel is dat we gisteren de mid cycle low hebben gezet. Een nieuwe high ligt dan in het verschiet, maar ik geloof niet dat deze high heel veel hoger zal liggen. Ik zie rond 9850 erg veel weerstand en zie daar een mogelijke top liggen die wordt gevolgd door een grotere correctie.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Bund future 420 min chart

Business as usual voor de Bund. In het vorige commentaar gaf ik aan een nieuwe 420 min cyclusbodem te verwachten. We zien in de chart (december future) een kleine 'complicatie', namelijk dat er na een eerste bodem enkele bars later schijnbaar nog een bodem wordt gezet. Dit kan een eerste signaal van naderende zwakte zijn, maar heel vaak zien we dit patroon als een nog grotere cyclus (in case de dagcyclus) wordt gevormd. Dan zien we regelmatig de kleinere cycli nog een staartje krijgen en dus vertekend zijn. In de dag (niet afgebeeld) zie ik namelijk een keurige setup voor een nieuwe cyclusbodem. Merk hier ook op hoe de RIS14 weer netjes op de 40-lijn steun vindt. Dit is iets dat we heel vaak zien in een opwaartse trend. Kortom, normaal gesproken mogen we nieuwe highs verwachten, tenzij de markt gaat draaien. Dat zien we dan natuurlijk snel genoeg, als bijvoorbeeld de koers rond de cluster van MA banden (ergens tussen 148.50 en 148.80) afketst.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Goud weekchart

k heb bewust deze weekchart van Goud kleiner gemaakt zodat iedereen zich een beeld kan maken of we hier een bullish of een bearish patroon zien. Zoals ik het zie, bearish. Dalende trend, driehoek, en die wordt nu neerwaarts gebroken. Als koersdoel heb ik $1000 staan en ik zit gestaffeld short vanaf rond $1290. Het is best mogelijk dat de koers hier even opveert (steun), maar het zou mij verbazen als deze opleving langer duurt of boven $1285 uitkomt.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Crude weekchart

Crude test de steun rond $92,50, het beeld blijft zwak. Zo kunnen we het wel samenvatten. Tenzij we vandaag en morgen nog een opleving krijgen, zal ook deze weekbar bearish zijn en ligt een verdere daling van de koers tot de volgende steun rond $85 voor de hand. Ik vind het wel een lastige markt, afgezien van wat korte trades, omdat we per saldo feitelijk een brede trading range zien. Niet zo mijn ding.

Cursus dit najaar

Let op: mogelijk nog 1 cursus dit najaar: ik heb nog enkele aanvragen voor een cursus gekregen dit najaar. Indien u belangstelling heeft, lees alle info op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Stuur me bij interesse een e-mail naar: m.ahrens@live.nl


Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3220, tweede steun 3180, eerste weerstand 3290, tweede weerstand 3320;

Dax future: eerste steun 9600, tweede steun 9400, eerste weerstand 9830, tweede weerstand 9900;

Bund future: eerste steun 148.00, tweede steun 147.30, eerste weerstand 149.45 tweede weerstand 150.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).
 
Informatie  


Website: http://www.cyclustrader.nl
Analist: Michael Ahrens
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
11/9 Trading dag update 11 september 2� 05/9 Trading dag update 5 september 2014 28/8 Trading dag update 28 augustus 2014 21/8 Trading dag update 21 augustus 2014 14/8 Trading dag update 14 augustus 2014