Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - HeyDay Trading
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Ruud van Megen

Geplaatst: 20-2-2015 om 13:04


De range voor de AEX voor vrijdag 20 februari

RANGE AEX 20 FEBRUARI

Weekrange: 474,89 - 456,07
Dagrange: 472,62 - 467,63

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


U ziet hierboven de range die voor deze week berekend was; op dit moment (vrijdag 12.17 uur), is dus een deel van de opwaartse potentie nog niet gebruikt. Neerwaarts zijn we aan het begin van de week een stukje richting de steunberekening geweest, maar de index draaide omhoog vóórdat de steun getest werd. Dat was goed nieuws, en de week is positief gebleven tot nu toe.

Afgelopen week waren er nogal wat cijfers die de markt meevielen, zoals die van Randstad. Maar bovenal is er nog steeds een dominerend positief sentiment.

U ziet dit ook in de grafiek aangegeven met het groene pijltje. We konden de trend op de AEX weer als positief beschouwen op 11 februari, en dat is sindsdien nog niet veranderd.

DE CYCLUS

Waar bevinden we ons nu precies binnen de cyclus op de AEX? Is daar iets over te zeggen?

Om hier een vermoeden over te hebben, kijk ik altijd naar een paar dingen, waarbij de golftelling de belangrijkste is. Golftelling is enigszins te objectiveren, maar in mijn ogen kan er niet op gehandeld worden. Daarvoor zijn er altijd te veel onzekerheden.

Maar een globaal idee van waar we ons bevinden kan wel handig zijn, al was het maar om het moment beter te kunnen kiezen waarop een portefeuille beschermd zou mogen worden.

Als u naar de AEX-grafiek kijkt, ziet u een i en ii ingetekend. Deze begrenzen een cyclus die werd gevormd in december en januari. Sinds we uitgebroken zijn omhoog, op 16 januari, loopt er dus een iii, een zogenaamde derde golf, de tweede fase van het opgaande deel van de grotere cyclus.

Deze derde golf is op dit moment nog niet afgerond. We kunnen pas vaststellen dat dit het geval is, wanneer er zich een wat grotere daling heeft voorgedaan dan we tot nog toe hebben gezien. Feitelijk moet de daling van december/januari in prijs dan wel tijd (of allebei) overtroffen worden. Wanneer dat het geval is, lijkt het er op dat dit nog steeds niets te maken heeft met een geplaatste top. Want we missen in dat geval nog steeds de derde opgaande fase (golf v) van een cyclus.

De AEX kan dus in de komende weken heel wat gestuiter laten zien, de basisaanname blijft op dit moment dat de cyclus nog niet afgerond kan zijn, en dat dalingen dus in essentie koopwaardig blijven.

KWANTITATIEVE BEREKENINGEN

Overigens moet ik wel zeggen dat alle langere termijn berekeningen die ik een jaar geleden, en ook later, voor de AEX gemaakt heb, inmiddels wel allemaal behaald zijn. We zijn dus een beetje in 'extra time', die ons gegeven is door Mario Draghi. De Euro-ontwaarding heeft ervoor gezorgd dat de Europese aandelenkoersen zijn opgelopen - in Euro's. Voor Amerikaanse beleggers is er per saldo aan Europese aandelen weinig plezier te beleven geweest.

De korte termijn berekeningen wijzen overigens nog steeds omhoog. Als u wilt weten wat ik bereken en wat we daar bij AEX Systematisch mee doen, wordt lid van de adviesdienst AEX Systematisch en u ontvangt alles bij het dagelijkse voorbeursbericht.


Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal,

Happy trading,
RuudDoe geheel automatisch mee mee via de TradersWinkel!

RVM DAILY (Traderswinkel): + 4,48 %

RVM JAARRANGE (Traderswinkel): - 25,31 %Tevens bent u welkom als abonnee op de beursinformatiedienst AEX Systematisch. Behalve de dagelijkse voorbeursanalyses en berekeningen krijgt u bij de adviesdienst drie handelssystemen, waarmee u € 50.000,00 in totaal kunt beheren: AEX Systematisch Kort, AEX Systematisch Lang en AEX Systematisch Week.


AEX SYSTEMATISCH KORT 2014: + 4,61 %

AEX SYSTEMATISCH KORT 2015: + 9,33 %

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH LANG 2014 - 2015:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH WEEK 2014:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!
Ruud van Megen is directeur bij Van Megen Capital

zie ook www.vanmegentrading.nl

 
Informatie  


Website: http://beursplaza.com/web_reda�
Analist: Ruud van Megen
Prijs: € 169 (per kwartaal)
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
20/2 De range voor de AEX voor vrijdag� 06/2 De range voor de AEX voor vrijdag� 16/1 De range voor de AEX voor vrijdag� 26/11 De range voor de AEX voor woensda� 26/9 De range voor de AEX voor vrijdag�