Dagcommentaren
 - DailyRunner
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - HeyDay Trading
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Ruud van Megen

Geplaatst: 26-11-2015 om 04:06


De range voor donderdag 26 november

RANGE AEX 26 NOVEMBER

Maandrange: 491,94 - 438,82
Dagrange: 472,94 - 464,58

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!De AEX beweegt zich sinds eind oktober per saldo min of meer zijwaarts, in een consolidatie rond het hoogste niveau van oktober.

Nu we bijna bij het eind van de maand november zijn, laat ik u de maandberekening zien die we voor deze maand hadden gemaakt bij AEX Systematisch.
U ziet dat zowel de bovenkant als de onderkant van de berekende range niet in beeld zijn geweest. Dus behalve dat we geen richting meer hebben, zijn ook de uitslagen kleiner geworden.

Blijft dat zo? Uiteraard niet. De AEX heeft in het verleden meerdere zijwaartse periodes gehad, maar natuurlijk keert er een trend terug.

Dat zou ook een neerwaartse hoofdtrend kunnen zijn. We noteren nu al een hele tijd onder het belangrijke MA-200. Toch denk ik dat de AEX nog steeds kan terugkeren in de langere termijn opwaartse trend. De golfstructuur geeft die mogelijkheid nog steeds. De omgevingsfactoren werken ook nog steeds mee: de Amerikaanse dollar wordt sterker, onder invloed van een waarschijnlijke renteverhoging door de Fed, terwijl de Euro juist te lijden heeft van de stimulerende maatregelen van Draghi.

Maar op dit moment ziet u dat we wederom een trendshortsignaaltje hebben. In een zijwaartse beurs kan dit signaal geregeld draaien.


DE DAGBEREKENING BIJ AEX SYSTEMATISCH

U ziet ook eens de dagberekening bijgevoegd die de leden van AEX Systematisch iedere ochtend op de digitale deurmat vinden. U ziet dat er een berekende range deel van uitmaakt. De gele lijn geeft het pivotal point; de handelaar kan dit niveau als triggerpoint voor een positie nemen.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


Maar u ziet ook hoe vaak de AEX boven of onder de berekening opent, en geregeld al in het eerste uur van de handel door de berekende range breekt. Dit geeft overnight veranderingen van sentiment weer. Nog steeds kunnen daghandelaren houvast hebben aan de berekening; er horen een aantal extensieniveaus bij, die allemaal dienst kunnen doen als punten waar winst genomen kan worden op een bestaande positie, ook buiten de berekende range dus.

Zowel een range-onderkant als bovenkant blijft van belang, ook in de dagen die volgen op de berekening.

Een range die berekend is voorspelt dus niets, maar geeft wel targets voor ingenomen posities, en daarmee handelsdiscipline. Ik zelf ben nooit een daghandelaar geweest, maar enkele leden van AEX Systematisch zijn dat wel, en die gebruiken de dagelijkse korte termijn berekeningen als leidraad.

Wat voor vandaag is berekend ziet u staan. We zullen zien of de AEX zich een beetje aan deze range houdt vandaag.


Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal,

Happy trading,
RuudDoe geheel automatisch mee mee via de TradersWinkel!

RVM DAILY 2015 (Traderswinkel): + 12,74 %

RVM JAARRANGE 2015 (Traderswinkel): + 9,47 %


Tevens bent u welkom als abonnee op de beursinformatiedienst AEX Systematisch.
Behalve de dagelijkse voorbeursanalyses en berekeningen krijgt u bij de adviesdienst drie handelssystemen, waarmee u € 50.000,00 in totaal kunt beheren: AEX Systematisch Kort, AEX Systematisch Lang en AEX Systematisch Week. Momenteel is het mogelijk een maand de dagelijkse beursberichten van AEX Systematisch gratis te ontvangen.

AEX SYSTEMATISCH KORT 2014: + 4,61 %

AEX SYSTEMATISCH KORT 2015: + 27,42 %

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH LANG 2015: + 14,03 %

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH WEEK 2015: + 3,19 %zie ook www.vanmegentrading.nl
 
Informatie  


Website: http://beursplaza.com/web_reda�
Analist: Ruud van Megen
Prijs: Actie: 1 maand gratis
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
26/11 De range voor donderdag 26 november 18/9 De range voor de AEX voor vrijdag� 10/7 De range voor de AEX voor vrijdag� 09/7 De range voor de AEX voor donderd� 03/7 De range voor de AEX voor vrijdag�