Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Ruud van Megen

Geplaatst: 26-9-2014 om 19:06


De range voor de AEX voor vrijdag 26 september

RANGE AEX 26 september 2014

Maandrange: 426,10 - 400,64
Weekrange: 430,76 - 420,73
Dagrange: 420,05 - 413,78

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!De AEX beleeft vandaag tot nog toe een positieve dag, en reageert daarmee met enige kracht op de neergang van gisteren. Al met al hebben we een negatieve week, en kijken we op kwartaalbasis, dan zijn we op het moment amper een procentje opgeschoten. Op jaarbasis stijgt de AEX momenteel een goede 4 %. Dat is in beide gevallen positief, maar het houdt ook weer niet over.

Ik had deze week een lichte voortzetting van de stijging van afgelopen week verwacht, maar dat is er dus niet van gekomen. De daling van deze week is intraweeks ook te diep geweest; d.w.z. dat mijn methodiek nu aangeeft dat er mogelijk nog meer correctie in het vat zit, richting de zone 409/410. Maar de trendsignalen zijn behoorlijk conflicterend momenteel.


NIEUWE ALL TIME HIGH RVM DAILY

RVM Daily in de Traderswinkel, het goedkoopste abonnement van Nederland, heeft deze week wederom een nieuwe high kunnen neerzetten. Vanaf april is dit nu het geval. Daarnaast zijn alle weken in 2014 winstgevend afgesloten, op één week in januari na.
Na die week is er een cruciale aanpassing aan het handelsprotocol gedaan, en sindsdien is het systeem foutloos geweest.

Is dus de aanpassing aan het handelsprotocol de reden dat het systeem zo goed draait? Dat denk ik wel. Maar ik heb geen backtest gedaan met het 'oude' handelsprotocol van RVM Daily, zodat ik niet kan vergelijken. De beurs is veranderlijk, en wat lange tijd goed kan werken, kan in een ander handelsklimaat minder goed uitpakken. RVM Daily is ontworpen om in alle marktomstandigheden te functioneren. Maar ik neem aan dat meer systemen die doelstelling hebben.

Het algoritme van RVM Daily is uiteraard mijn eigen vinding en handelsgeheim, dus daar zeg ik niets over.

Een algoritme klinkt duur, maar dat kan gerelativeerd worden. Een algoritme is een reeks instructies, die naar een beoogd doel moeten leiden. Op de beurs is dat doel uiteindelijk handelswinst behalen.

Maar ook het beperken van verlies kan het doel worden.

Een algoritme is in wezen een recept; je werkt met een aantal variabelen, die uiteindelijk zorgen voor een handelspositie. Die wordt verder conform het vastgestelde protocol afgehandeld. Dat protocol is uiteraard eerst uitputtend getest, voordat het in gebruik genomen mag worden.


DOELSTELLING RVM DAILY

Ik wil graag een keer iets zeggen over mijn doelstelling bij RVM Daily.

Toen het initiatief van de Traderswinkel ontstond, heb ik dat omarmd, met een specifieke reden. Mijn doel was om een serieus alternatief te bieden voor hedgefunds, indexfondsen, en pensioenfondsen.

Want daar kunt u natuurlijk ook naartoe, wanneer u uw vermogen wil laten groeien. Maar sinds de revolutie van het internet, is kennis en kunde beschikbaar gekomen van mensen die wellicht niet voor een fonds werken, of op de handelsafdeling van een bank. Talent zit immers overal.

Mijn redenering was, dat zo'n initiatief als de Traderswinkel het voor iedereen met een paar muisklikken mogelijk zou maken om met een relatief klein bedrag al prudent vermogensbeheer te krijgen, voor een zeer goede prijs.

Prudent is het goede woord. Mijn verantwoordelijkheid is het om voorzichtig om te gaan met het toevertrouwde geld. Dat men al mee kan doen voor € 10.000,00, was daarbij noodzakelijk. Bij vele hedgefunds kunt u niet terecht met dit bedrag, overigens wel bij fondsen van uw huisbank.

Verder moest, om dit systeem voor iedereen toegankelijk te maken, het abonnementsbedrag heel laag zijn. Bij lage kosten is uw kans op een goed beleggingsresultaat natuurlijk vele malen hoger.

Uiteraard moet het systeem verder een goed en vol te houden rendement bieden. Naar mijn idee is dat het geval.

Zijn mijn klanten tevreden?

Eerlijk gezegd weet ik dat niet zo goed. Ik ontvang van een paar klanten af en toe een leuke email, maar het gros laat nooit iets van zich horen.

RVM Daily is wat dat betreft heel anders dan de adviesdienst AEX Systematisch, waar ik geregeld contact heb met mijn abonnees.

Ik denk dat de mensen de performance van RVM Daily als een vanzelfsprekendheid zien. Dat mag, maar u begrijpt, een vanzelfsprekendheid is het zeker niet. Het is topsport.

Dit stukje begon met de doelstelling van RVM Daily: een alternatief te zijn voor uw pensioenbeheer. Wie geïnteresseerd is in een rustig beheer, kan bij RVM Daily goed terecht. Het systeem is geen eendagsvlieg.


Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal,

Happy trading,
Ruud
Doe geheel automatisch mee mee via de TradersWinkel!

RVM DAILY (Traderswinkel): + 24,60 %

RVM JAARRANGE (Traderswinkel): - 3,94 %Tevens bent u welkom als abonnee op de dagelijkse beursinformatiedienst AEX Systematisch. Behalve de dagelijkse voorbeursanayses en berekeningen krijgt u bij de adviesdienst drie handelssystemen, waarmee u € 50.000,00 in totaal kunt beheren: AEX Systematisch Kort, AEX Systematisch Lang en AEX Systematisch Week.


AEX SYSTEMATISCH KORT 2014: + 0,64 %


 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH LANG 2014 - 2015:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH WEEK 2014:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!
Ruud van Megen is directeur bij Van Megen Capital

zie ook www.vanmegentrading.nl

 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: Ruud van Megen
Prijs: via TradersWinkel
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
26/9 De range voor de AEX voor vrijdag� 12/9 De range voor de AEX voor vrijdag� 04/9 De range voor de AEX voor donderd� 29/8 De range voor de AEX voor woensda� 22/8 De range voor de AEX voor vrijdag�