Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Kenneth van der Vlugt
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 - TST
 - WaveForecaster
 


Ruud van Megen

Geplaatst: 25-7-2014 om 08:38


De range voor de AEX voor vrijdag 25 juli

RANGE AEX 25 juli 2014

Weekrange: 410,20 - 402,98
Dagrange: 412,39 - 407,9

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!De index beleeft tot nu toe een aardige week, en herstelt daarmee iets van de schade die eerder in de maand is opgelopen. Zoals u aan de grafiek hierboven ziet, kan ik nog steeds niets anders objectief vaststellen dan een stijgende trend. Dat verandert pas wanneer we een lagere top kunnen aanwijzen. Daar is nog geen sprake van.

Voordat een stijgende trend omdraait naar een dalende, hebben we meestal langdurige prijsactie nodig. Minimaal een aantal weken, soms maanden. Op dit moment loopt de index wat op na het plaatsen van een bodem vlak boven de 400, en het is mogelijk dat uit de huidige stijging een lagere top gaat volgen. Maar dat zullen we dan eerst moeten beleven. Lopende trends kunnen het beste gerespecteerd worden, tot het tegendeel bewezen is.

Qua dagrange ziet het er voorbeurs vandaag zo uit:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


De dagrange van gisteren speelt zoals altijd bij deze berekeningen ook vandaag een rol. Dus niet de werkelijke prijsactie van gisteren geeft een aanknopingspunt, meer de berekening die voor gisteren werd gemaakt. Weerstand werd gisteren berekend in de buurt van 411, niet behaald. Steun bij 407,50. Voor vandaag is de steunberekening wat omhoog naar 407,90, maar 407,50 blijft belangrijk. De weerstand is hoger dan gisteren, en ligt iets boven de 412.

Waarom de index gisteren niet goed boven 410 kon blijven, is ook helder. U ziet dat de weekberekening, afgelopen weekend gemaakt, voorziet in weerstand iets boven 410. Of een dergelijk berekend niveau ook daadwerkelijk weerstand geeft, moet altijd nog maar blijken. De handelsdag op vrijdag is doorgaans een joker. De wetmatigheden van de weekberekening gelden vooral tot aan de vrijdaghandel. Zeker wanneer Wall Street open gaat, gaat de handel zich in Amsterdam positioneren voor komende week, en speelt de wiskunde even geen rol.


Wie zoiets als de dagrange en de weekrange overigens dagelijks voorbeurs wil ontvangen, kan zich aansluiten bij AEX Systematisch. De adviesdienst AEX Systematisch bestaat inmiddels zeven jaar, en voorziet dagelijks in een voorbeursbericht met daarin dagrange, weekrange, maandrange, en jaarrange. Daarnaast uiteraard analyses en grafieken. Ook kunt u zelf met behulp van de adviezen van AEX Systematisch € 50.000 beheren, of een veelvoud daarvan. Tevens is er een dagelijks EOD-bericht om 17.00 uur.

Wie lid wil worden, wordt wel geacht enige ervaring met optie- en aandelenhandel te hebben.

Hieronder een link naar de gesloten posities van 2014 bij AEX Systematisch Kort (een van onze handelssystemen bij de adviesdienst). Via deze link komt u bij de inschrijfpagina. U kunt ook kijken op www.vanmegentrading.nl.

AEX SYSTEMATISCH KORT 2014: + 7,86 %


Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal,


Happy trading,
Ruud
 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: Ruud van Megen
Prijs: via TradersWinkel
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
25/7 De range voor de AEX voor vrijdag� 17/7 De range voor de AEX voor donderd� 16/7 De range voor de AEX voor woensda� 27/6 De range voor de AEX voor vrijdag� 20/6 De range voor de AEX voor vrijdag�