Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Kenneth van der Vlugt
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 - TST
 - WaveForecaster
 


Ruud van Megen

Geplaatst: 29-8-2014 om 16:07


De range voor de AEX voor woensdag 27 augustus

RANGE AEX 27 augustus 2014

Maandrange: 393,74 - 412,12
Dagrange: 415,28 - 410,68

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!Onze vaderlandse graadmeter AEX heeft tot nog toe een goede week. We hebben inmiddels een high voor augustus van 413,60, en daarmee voor de hele maand augustus een amplitude van meer dan 25 punten. Dat is niet uitzonderlijk, maar het komt nu wel in de buurt van de maand januari, tot nog toe de maand met de grootste uitslag in 2014.

Dat de grote stijging van de AEX zich afspeelt tegen de achtergrond van wapengekletter her en der, toont voor de zoveelste maal aan dat internationale crises los staan van beurssentimenten. Wie dat nog niet wist, weet het nu.

DE WAARSCHUWINGEN VOOR GROTE DALINGEN

Ik merk altijd dat er 'invloedrijke' banken en analisten gaan melden dat doem dreigt voor de aandelenmarkten, wanneer mensen mij gaan bellen die bezorgd zijn.

Het zijn altijd goed bedoelende - en vermogende - bekenden, of participanten in mijn fonds Van Megen Capital, die gelezen hebben in de krant of op internet dat er gewaarschuwd wordt. Op dit moment kunnen we op allerlei plekken lezen dat de statistiek ons vertelt dat met de huidige setup, in het verleden dalingen tot 30 % gingen volgen.

Ik bespaar u de namen en adressen van degenen die waarschuwen, dat kunt u achteloos bij elkaar googelen. Het zijn mensen van naam en faam.

Zou - 30 % kunnen, en/of zie ik dat ook? Momenteel nog niet. De berekeningen wijzen tot nog toe niet die kant op. Ook niet toen de AEX bij 388 noteerde eerder deze maand.

Maar ik bekijk alles alleen maar met mijn algoritmes. Ik zal dit soort waarschuwingen pas geven wanneer mijn berekeningen iets dergelijks mogelijk maken. Ik vind het overigens een goede zaak wanneer specialisten het beleggersvolk waarschuwen dat de bomen niet tot in de hemel groeien. Deze waarschuwing mag wat mij betreft in iedere stijgende beurs gegeven worden.


DE TREND VAN HET MOMENT

De trend is afgelopen week weer omhoog gedraaid, voor zover ik dat met mijn methodiek kan bekijken. Deze week had dit tot gevolg dat de bovenkant van de berekende maandrange voor augustus nu behaald is. U ziet de maandrange boven dit artikel staan. Als ik 'uitgerekend' ben verwacht ik verder alleen maar iets qua jaarrange, en dat is op dit moment geen negatief verhaal, al komen er meerdere weerstanden op ons pad.


DE RENDEMENTEN IN DE TRADERSWINKEL

Het initiatief om tot een Traderswinkel te komen heb ik altijd heel mooi gevonden. Er waren softwarematig nog wat aanloopproblemen, maar vanaf oktober 2013 is de interface die wij gebruiken om de aangesloten rekeningen te beheren foutloos. Daarnaast is ook vanaf dat moment het rendement van alle systemen volledig transparant. Meerdere malen intraday worden de lopende rendementen ververst, en het enige wat nog af en toe speelt, zijn de optieprijzen bij langer lopende posities. De systemtrader software registreert altijd de laatst gedane koers bij een optie. Anders dan bij een future, kan het dus zijn dat een optie waarin weinig handel is, de laatste gedane koers blijft houden in de systemtrader. Het rendement wordt dan berekend op basis van deze laatst gedane koers, die sterk kan afwijken van de 'werkelijke' lopende waarde, die beter wordt weerspiegeld door de bied- en laatprijzen.

Maar ook dit komt uiteraard goed wanneer de positie gesloten wordt.

Omdat we dus vanaf oktober betrouwbare rendementen kennen, is het interessant om eens te onderzoeken of de wisselende abonnementskosten in de Traderswinkel, ook het echte rendement dusdanig beïnvloeden dat de ranglijst erdoor verandert.

Mijn eigen systeem RVM Daily is het goedkoopste systeem met € 20,00 per maand voor het beheer van € 10.000,00. Het duurste abonnement vindt u bij de heren Erem en Nikken bij hun Tradingpool, met € 200,00 per maand voor € 10.000,00 beheerd. De Tradingpool is dus 10 x zo duur als RVM Daily. Omdat dit systeem geen A-rating heeft, is het niet meegenomen in het vergelijk wat u hier onder vindt.

We weten natuurlijk dat hoe goedkoper het abonnement is, hoe meer een volger van een systeem overhoudt. Maar zeer goede systemen 'verdienen' natuurlijk ook een hogere prijs; bij een zeer goed systeem betaalt u misschien wel veel voor het abonnement, uiteindelijk verdient u toch meer dan bij een minder winstgevend systeem, dat goedkoper is als abonnement.


HET LIJSTJE ZOWEL BRUTO ALS NETTO

Ik heb de signaalaanbieders die tot de A-klasse behoren op een rijtje gezet en de bruto-rendementen afgezet tegen het nettorendement, na inhouding dus van abonnementskosten.

Hierbij heb ik er geen rekening mee gehouden dat sommige aanbieders korting geven wanneer een volger zich langer committeert of met meer geld wil meedoen dan de basiseenheid.

Ik heb alle abonnementskosten teruggerekend naar € 10.000,00 beheerd. Er zijn systemen waarbij € 10.000,00 niet kan, omdat er dan voor de futurehandel te weinig margin zou zijn. Maar om alles met elkaar te kunnen vergelijken, heb ik denkbeeldig alles naar deze € 10.000,00 terug gerekend.

We krijgen dan het onderstaande lijstje.


METING RENDEMENTEN INCLUSIEF ABONNEMENTSKOSTEN
VANAF 1 OKTOBER 2013

A-RATING BRUTO NETTO

USA MOMENTUM* + 45,37 % + 40,57 %

EXCLUSIVE SIGNALS + 43,3 % + 36,00 %

EXCLUSIVE SIGNALS
S&P CFD** + 31,95 % + 21,95 %

BALITRADER TURBO
AEX WEEKSYSTEEM + 25,98 % + 15,09 %

RVM DAILY + 16,56 % + 14,36 %

OPTIESPECIALIST
DAY & SWINGTRADING + 15,24 % + 8,09 %

E & N PORTEFEUILLE + 6,39 % + 0,89 %

OPTIESPECIALIST
AEX AUTOTRADER - 3,62 % - 10,77 %


*bestaat 8 maanden
**bestaat 10 maandenVoor ik dit lijstje ging maken, had ik de vraag of abonnementskosten wellicht dusdanig hoog konden zijn, dat de ranglijst zou veranderen.
Maar dat blijkt bij de A-rating systemen niet het geval. De volgorde verandert niet.
Wel zien we dat de duurste aanbieder van het spul, Balitrader Turbo AEX Weeksysteem, door de hoge abonnementskosten over deze meetperiode maar net boven RVM Daily uitkomt, terwijl het brutorendement van Balitrader meer dan 9 % hoger zit dan RVM Daily. Dit verschil wordt vrijwel helemaal ingelopen door het verschil in abonnementskosten. Maar nog steeds had een volger bij Balitrader meer rendement gehad.


Bekijken we dit lijstje, dan is duidelijk dat op E & N Portefeuille en Optiespecialist AEX Autotrader na, over de genoemde meetperiode de handelaren het ook netto heel goed hebben gedaan, beter dan de AEX in ieder geval, ook wanneer we uitgekeerde dividenden meenemen. Sommige systemen zijn dermate goed dat de Traderswinkel hiermee bewijst daadwerkelijk een alternatief te zijn voor vele vermogensbeheerders.


Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal,

Happy trading,
Ruud
Doe geheel automatisch mee mee via de TradersWinkel!

RVM DAILY (Traderswinkel): + + 22,27 %

RVM JAARRANGE (Traderswinkel): -2,62 %Tevens bent u welkom als abonnee op de dagelijkse beursinformatiedienst AEX Systematisch. Behalve de dagelijkse voorbeursanayses en berekeningen krijgt u bij de adviesdienst drie handelssystemen, waarmee u € 50.000,00 in totaal kunt beheren: AEX Systematisch Kort, AEX Systematisch Lang en AEX Systematisch Week.


AEX SYSTEMATISCH KORT 2014: + 23,95 %


 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH LANG 2014 - 2015:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH WEEK 2014:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!
Ruud van Megen is directeur bij Van Megen Capital

zie ook www.vanmegentrading.nl

 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: Ruud van Megen
Prijs: via TradersWinkel
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
29/8 De range voor de AEX voor woensda� 22/8 De range voor de AEX voor vrijdag� 14/8 De range voor de AEX voor donderd� 25/7 De range voor de AEX voor vrijdag� 17/7 De range voor de AEX voor donderd�