Dagcommentaren
 - DailyRunner
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - HeyDay Trading
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Ruud van Megen

Geplaatst: 3-7-2015 om 09:35


De range voor de AEX voor vrijdag 3 juli

RANGE AEX 3 JULI

Weekrange: 505,28 - 486,49
Dagrange: 480,17 - 473,54

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!De AEX verliet meteen bij de start van de week de berekende weekrange, als gevolg van de kwestie-Griekenland. Daarna is het een beetje heen en weer blijven gaan. Vermoedelijk blijft dat ook zo, omdat de Grieken dit weekend een referendum houden, en er verder weinig belangrijk nieuws is. Amerika is bijvoorbeeld dicht vandaag.

U ziet dat voor vandaag een bandbreedte berekend is van 480.17 - 473,54, als het een rustige trendvolgende dag wordt, kan dit adequaat blijken te zijn. Maar het is een vrijdag, en op vrijdag positioneert de handel zich voor het weekend. Ranges spelen dan niet zo'n grote rol.

GRIEKENLAND

Dat de kwestie Griekenland van belang is voor de beurzen, is ons inmiddels meer dan duidelijk. Ik volg de kwestie op de voet, vooral via Angelsaksische en Duitse bronnen. De Duitsers houden er heldere en goed te volgen discussies over met hun vooraanstaande economen. Ook de Engelse en vooral Amerikaanse economen doen dat, maar lijken een diametraal andere visie te hebben. Sterk versimpeld komt het erop neer, dat de Angelsaksische economen meer bereid zijn schulden kwijt te schelden en minder zware besparingen op te leggen, om een economie maar aan de gang te krijgen. Maar het is niet het geld van Amerika, dat in de bodemloze put van Griekenland aan het verdwijnen is. Dit geven de Duitse bronnen dan weer fijntjes aan. De Duitsers lijken verder meer op Nederland, qua visie. Schuld is schuld, schuld moet afbetaald worden, desnoods doe je er honderd jaar over, maar dit zijn de regels, en iedereen moet zich er maar aan houden.

Zo vernam ik gisteren bijvoorbeeld dat als we het Marshall-plan dat na de oorlog Nederland en vooral Duitsland geholpen heeft, afzetten tegen het geld dat in Griekenland gestoken is, het Marshall-plan verbleekt.

Daarnaast heb ik nu voor het eerst geleerd, dat Duitsland na de Tweede Wereldoorlog haar rijke bedrijven en inwoners een draconische haircut van het vermogen heeft gegeven. Dit vloeide in de staatskas en kennelijk heeft niemand daar destijds over gemekkerd. Het is hun manier geweest om het land te herkapitaliseren.

Iets dergelijks hebben we van de huidige Griekse leiders natuurlijk niet gehoord, zelfs niet als proefballonnetje. Het kapitaal van de rijke Grieken is het land uit, naar banken elders. Kortom, als je de goed geïnformeerde Duitse economen zo beluistert, dan is een standpunt heel goed te volgen dat meer doelgerichtheid van de Griekse regering verwacht, voordat er nieuwe hulpprogramma's komen. Wie naar de Amerikaanse economen luistert, hoort juist de nadruk op schuldsanering.

Maar de gemene deler zou moeten zijn, hoe cynisch ook: voor de wereldeconomie is Griekenland niet zo belangrijk. Dat dit de beurzen dus kennelijk bezighoudt, kan voor beleggers een goede kans zijn. De aandelen worden wat beter geprijsd. Ik blijf positief op aandelen voor 2015, vandaar dat ik de lagere prijzen als een kans zie.


DE TREND VAN HET MOMENT

U ziet in de grafiek dat ik de daling van afgelopen maandag moest opvatten als een korte termijn shortsignaal voor de markt. Al sinds de top van 27 april beweegt de AEX met grote swings op- maar vooral neerwaarts. Wanneer de neerwaartse trend weer draait, zullen we beleven. Het kan best zijn dat dit Griekse referendum, wat zoals ik al aangaf eigenlijk economisch niets voor de wereld betekent, de markt optimisme kan geven, of juist nieuw pessimisme (bij een 'nee'-stem).


Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal,

Happy trading,
RuudDoe geheel automatisch mee mee via de TradersWinkel!

RVM DAILY (Traderswinkel): + 6,68 %

RVM JAARRANGE (Traderswinkel): - 10,22 %


Tevens bent u welkom als abonnee op de beursinformatiedienst AEX Systematisch.
Behalve de dagelijkse voorbeursanalyses en berekeningen krijgt u bij de adviesdienst drie handelssystemen, waarmee u € 50.000,00 in totaal kunt beheren: AEX Systematisch Kort, AEX Systematisch Lang en AEX Systematisch Week. Momenteel is het mogelijk een maand de dagelijkse beursberichten van AEX Systematisch gratis te ontvangen.

AEX SYSTEMATISCH KORT 2014: + 4,61 %

AEX SYSTEMATISCH KORT 2015: + 23,29 %

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH LANG 2015: + 3,12 %

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH WEEK 2015: + 0,40 %

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!zie ook www.vanmegentrading.nl
 
Informatie  


Website: http://beursplaza.com/web_reda�
Analist: Ruud van Megen
Prijs: Actie: 1 maand gratis
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
03/7 De range voor de AEX voor vrijdag� 26/6 De range voor de AEX voor vrijdag� 19/6 De range voor de AEX voor 19 juni 11/6 De range voor de AEX voor donderd� 15/5 De range voor de AEX voor vrijdag�