Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - HeyDay Trading
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Ruud van Megen

Geplaatst: 16-1-2015 om 17:42


De range voor de AEX voor vrijdag 16 januari

RANGE AEX 16 JANUARI

Weekrange: 420,09 - 401,81

Dagrange: 433,55 - 418,39

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!We beleven momenteel wilde tijden op de beurs. Per saldo eindigde de AEX gisteren ongeveer rond de slotkoers van 2014. Maar ondertussen zien we intraday steeds grotere uitslagen. Dat zijn we vanuit het grootste deel van 2014 niet meer gewend, maar in het verleden zijn dit soort periodes veel vaker voorgekomen. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon.

DE TREND: EEN VALUTAVERHAAL

U ziet aan de grafiek dat wat wél uitermate lastig is momenteel, het vaststellen van een trend is. Ik heb sinds een paar dagen weer een longindicatie. We zullen zien of die weet door te zetten.

Het is vooral een valutaverhaal natuurlijk. Een stijging van de markten in Europa wordt gevoed door de verzwakking van de Euro. De verrassende actie van de Zwitserse Centrale Bank kan er op wijzen dat de Zwitsers meer weten over wat Draghi van plan is. Misschien gaat hij meer doen dan de markt nu heeft in geprijsd.

Ik ben zelf blij met de actie van de Zwitsers. De Zwitserse Frank is vanouds een veilige haven in tijden van nood, en was dat niet meer na de koppeling aan de Euro. Nu kan de munt, op basis van de economische situatie van Zwitserland zelf, weer zijn min of meer onafhankelijke plek in het speelveld innemen. De valutahandelaren kunnen weer als vanouds aan het werk hier.

DSM EN VOPAK

Ondertussen werd DSM zwaar afgestraft, alsof het een Zwitsers aandeel was, genoteerd in Zwitserse Franken. Dat komt door de belangen van DSM in Zwitserland. Nu was DSM al ernstig verzwakt. Met mijn jaarrangeberekening is DSM zelfs nooit op een 'koop' geweest in 2014 en nu nog steeds niet. Maar ook nu blijf ik er met belangstelling naar kijken. DSM is en blijft een mooi bedrijf. Als het weer in een stijgende trend komt, ben ik koper.

Vopak is de andere kant van medaille. Ook een prachtige onderneming, die op de beurs vanaf de top in 2012 zeer sterk heeft gecorrigeerd. Vanaf juli is de ommekeer ingezet en Vopak is versneld gaan stijgen in waarde vanaf 7 januari. Het is tot nog toe de grote winnaar van 2015.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


Ik heb via HAL altijd een belang in Vopak gehouden. HAL is voor mij een vaste belegging, net als voor de leden van AEX Systematisch. We hebben daar een zogenaamde 'vaste' portefeuille waarin HAL een prominente plaats heeft. Deze portefeuille doet het heel aardig, maar wordt niet meegenomen in de resultaten van AEX Systematisch omdat er geen handel plaatsvindt. Het is gewoon buy & hold. Met dien verstande, dat in 2008 bijvoorbeeld deze portefeuille er niet meer was. Er moet globaal gesproken een stijgende trend waarneembaar zijn. Als dat niet meer zo is, gaat de portefeuille, voor wat betreft het aandelengedeelte dan, er uit.

Mijn visie op de AEX is momenteel positief. Of dat nu het gevolg van eurozwakte is of niet, het past bij de langere termijn berekeningen, dus ik ben er niet door verrast. Bij een positieve visie hoort een koersdoel boven de top uit 2014. Wanneer die er exact gaat komen zullen we wel beleven. Met intraday koerssprongen van 10 punten of meer is er neerwaarts uiteraard ook altijd genoeg te beleven

DE HANDEL

De adviesdienst AEX SYstematisch had een bevredigend 2014 en is ook in 2015 weer redelijk gestart. Door de toenemende volatiliteit in 2014 is ons speculatiebeleid een tikje aangepast. Veel dingen inzake beleggen blijven altijd hetzelfde, maar ik ben er voorstander van om beleggingsmethodiek iets aan te passen als de marktomstandigheden veranderen. Het gaat bij ons dan met name om het beleid inzake de verhoudingen tussen aandelen, obligaties en goud en zilver enerzijds, en derivaten aan de andere kant. In een meer volatiele markt ben ik eerder verzekeringnemer (dus koper van opties) dan verzekeringgever (verkoper van opties).

Bij RVM Daily in de Traderswinkel heb ik goede verwachtingen van 2015, omdat we ons risicomanagement sterk verbeterd hebben.

Veel succes met uw handel, weest u voorzichtig op de markt, maar bovenal,

Happy trading,
RuudDoe geheel automatisch mee mee via de TradersWinkel!

RVM DAILY (Traderswinkel): - 3,15 %

RVM JAARRANGE (Traderswinkel): - 39,45 %Tevens bent u welkom als abonnee op de dagelijkse beursinformatiedienst AEX Systematisch. Behalve de dagelijkse voorbeursanayses en berekeningen krijgt u bij de adviesdienst drie handelssystemen, waarmee u € 50.000,00 in totaal kunt beheren: AEX Systematisch Kort, AEX Systematisch Lang en AEX Systematisch Week.


AEX SYSTEMATISCH KORT 2014: + 4,61 %

AEX SYSTEMATISCH KORT 2015: + 1,44 %

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!AEX SYSTEMATISCH LANG 2014 - 2015:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!


AEX SYSTEMATISCH WEEK 2014:

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!
Ruud van Megen is directeur bij Van Megen Capital

zie ook www.vanmegentrading.nl

 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: Ruud van Megen
Prijs: via TradersWinkel
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
16/1 De range voor de AEX voor vrijdag� 26/11 De range voor de AEX voor woensda� 26/9 De range voor de AEX voor vrijdag� 12/9 De range voor de AEX voor vrijdag� 04/9 De range voor de AEX voor donderd�