Dagcommentaren
 - Dennis Roeland
 - Elliott Index
 - Exclusive Signals
 - Harm van Wijk
 - Indextrade
 - Lammert Doddema
 - Michael Ahrens
 - Optiespecialist
 - Ruud van Megen
 - Trendalert
 


Trendalert

Geplaatst: 7-1-2015 om 12:18


Vol vertrouwen in 2015!

Beste Alle Maal,
Het is even wennen maar ik kan en ga weer een positief stukje schrijven. ;-)
Het moge voor een ieder duidelijk zijn dat we zware tijden krijgen. Nu niet direct crash althans niet dit jaar maar wel zijn er vele zaken welke mij zorgen baren. Zo zal ik eens proberen een lijstje te maken en eens zien waar we uitkomen. Dit lijstje kan dan weer gebruikt worden om aan het eind van het jaar afgerekend te worden.

Te beginnen zijn mijn zorgen punten:
De Euro, oftewel Pleuro, gaat het niet redden, eerste die uit gaat stappen is Griekenland waarna Frankrijk het moeilijk gaat krijgen. Enige optie is om in de VS te investeren, dus in $$ beleggen, QE1,2 en 3 hebben geen enkel inflatoir effect gehad omdat het extra volume mondiaal is opgevangen en niet alleen lokaal (lees de VS)

De rente,
De rente is al een paar keer negatief gegaan in Duitsland veel erger als dat kan en gaat het niet worden of wel…Ja juist wel…omdat de pensioen fondsen gedwongen werden staatsobligaties te kopen bij wet zijn deze gedoemd om te vallen er zit niets anders op voor de 30-ers en 40-ers zelf je pensioen te regelen. Degene die binnenkort met pensioen gaan zullen een dalend inkomenslijn voorgetoverd krijgen. Bund zal nog even pieken om dan toch met rent verhogingen te gaan dalen omdat het vertrouwen zal gaan verminderen.
Het Goud
Deze is nog steeds niet in een opwaarts kanaal bezig, dit zal pas gebeuren als het vertrouwen in de staat wereldwijd gaat afnemen, en niet omdat de vraag toeneemt, want die neemt volgens vele goud site alleen maar toe…Goud moet mondiaal over elke valuta gemeten stijgen anders gebeurt het niet. Dus nieuwe lows zijn te verwachten.

 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Dollar leningen.

We hebben te maken met een mondiaal stijgende Dollar dus in bijna elke valuta stijgt de waarde van de dollar. Dit is zeer nadelig voor landen die geld hebben geleend in Amerikaanse Dollars met name zwakke (ex-groei) landen hebben Dollar leningen uitgegeven om überhaupt te kunnen lenen, die zien de waarde van deze lening alleen maar toenemen welke zeer negatief is voor de aflossing.
 De afbeelding is te groot om weer te geven. Klik op de bovenstaande afbeelding om de afbeelding in het juiste formaat te zien!

Olie
Ook hier een choppy jaar te verwachten met nieuwe lows, misschien zelfs even onder de 40$ heeft grote impact op budget en “groei” van de olie staten en indirect op onze groei want desinvesteringen zullen aanstaande zijn. Dit heeft dus een omgekeerd investeringseffect tov een hoge olie prijs. Ook geen goede ontwikkeling voor de olie industrie en aanverwante bedrijven hierin zal een krimp te zien zijn.

De Beurs
Zal in 2015 nog redelijk stand houden gezien de wereldwijde toevloed van geld naar de beurs naar met name de VS, sterke dollar, (lokaal) stijgende onroerend goed prijzen. Europa zal daarop achterblijven wegens afname vertrouwen Euro. Ook Zwitserland welke haar valuta aan de Euro heeft gekoppeld moet de prijs gaan betalen, daar deze actie het budget van Zwitserland volledig om zeep helpt en daarbij de Zwitsers een heel stuk armer maken.
Dus alles is met elkaar verbonden, lokaal werkt weinig of niets daar de gehele wereld economie met elkaar verbonden is. Dus als de VS geld uitgeeft verdwijnt dat in de mondiale dollar plas en heeft dus geen enkel inflatoir effect.

Wat me wel blij heeft gemaakt is het feit dat het SP500 systeem ondanks zijn eerdere dip in 2013 in 2014 weer zijn ritme heeft gevonden. Dit is een systeem voor ernaast, niet uw enige systeem. En voor eventuele twijfelaars over dit systeem ook in de Traderswinkel staat na aftrek van kosten het systeem na 3 jaar op plek 4 met 60% rendement. Dus het is zeker geen eendagsvlieg.
De Sp500 zal in de Traderswinkel vanaf nu alleen nog maar worden aangeboden op een no-cure-no-pay basis. Als het geen geld opbrengt hoef ik er ook geen geld voor.
Groet, een tot een volgende keer.

Hans Schotema

PS: er staat nog 63€ pmnd op diverse sites echter vervalt deze per 2015!

 
Informatie  


Website: http://www.traderswinkel.nl/tr�
Analist: Hans Schotema
Prijs: vanaf € 63,-- p/maand
   
RSS Feed:
Top 25: Klik hier...
   
 
Laatste 5 dagcommentaren
07/1 Vol vertrouwen in 2015! 17/7 SP500 weer op Jaar High! Beurzen � 01/7 Het gaat slecht koop aandelen! 17/6 De richting de komende tijd. 18/10 AEX Short kansen en wel hierom.